Nou Hotspot digital en modalitats Fusion i Dstar EA3URC

Us anunciem que amb l’indicatiu EA3URC s’han reprès les proves amb modalitat digital C4FM Fusion i Dstar, que ja s’havien fet anteriorment en format Dstar. Inicialment es fan mitjançant un Hotspot en freqüència símplex de 144.512,5 Mhz . L’equipament està situat al Vallès comarca a on tenim la delegació . Actualment està connectat a la sala reflector CT-Catalana que incorpora d’altres sistemes escampats arreu de Catalunya en modalitat C4FM . Aquest és el dashboard d’ocupació.

També s’hi pot accedir mitjançant WIRES-X a la Room 27696 CT-Catalana . Els col·legues que en facin us, hauran de utilitzar la modalitat DN per fer-ho transparent al sistema DMR . Si fem servir la modalitat VW (Voice Wide) ens comunicarem només per la xarxa C4FM , sense transparència amb el sistema DMR . Aquesta passarel·la permet interconnectar els sistemes DMR i C4FM de forma transparent i amb la mateixa qualitat . El Hotspot també està connectat a la xarxa Dstar XDCat reflector XLX714D , actualment amb 9 sistemes connectats arreu de Catalunya , amb possibilitats de desconnexió i gestió de reflectors de forma temporal .

Durant els mesos següents farem proves en altres modalitats i en diferents finestres d’horari , que seran anunciades oportunament . La xarxa YSF de reflectors es composa de 235 escampats arreu del món. Per poder emprar aquest sistema cal un equip en modalitat C4FM de la casa Yaesu, els mes econòmics son el portable FT-70 i en mòbil el FTM-100 amb preus al voltant de 170 i 350 € , l’altra portable el FT-2D i el FTM-400 ja son equips de mes categoria i preu.

Amb aquesta iniciativa l’indicatiu EA3URC s’incorpora a les modalitats digitals juntament amb les analògiques en format Echolink (Radiocat) amb els indicatius ja operatius de EA3URC-L a Barcelona i EA3URC-R –Girona.

 

Font: EA3ANS, URCAT

 

Deixa un comentari