Impuls al projecte FreeDV

͏

͏

L’Amateur Radio Digital Communications (ARDC) hi subvencionat amb 420.000 dòlars el projecte FreeDV. Amb aquesta subvenció, l’equip del projecte FreeDV preveu:

– Contractar desenvolupadors experimentats en processat de senyal digital per treballar amb personal voluntari per a millorar la qualitat de veu i millorar la relació senyal-soroll, fent que el rendiment de FreeDV sigui superior a la banda lateral única (SSB) sobre canals d’alta freqüència (HF) sorollosos.

– Treballar amb empreses comercials d’equips de ràdio HF per incorporar FreeDV en almenys dues ràdios comercials, reduint molt l’esforç de configuració i reduint la latència.

– Continuar amb el desenvolupament de mòdems HF avançats de codi obert, amb l’objectiu de fer que el rendiment digital de FreeDV sigui comparable al sistema VARA tant a les relacions senyal-soroll baixes com altes.

– Continuar amb el suport de la biblioteca de programari existent (libcodec2) i el programari d’aplicacions (freedv-gui) i els adaptadors FreeDV integrats (SM1000 i ezDV).

– Promoure millor FreeDV a la xarxa i en persona als clubs i convencions de ràdio amateur.

L’equip del projecte FreeDV creu que el treball finançat per aquesta subvenció serà:

– Per a obrir el camí cap a l’adopció generalitzada d’un sistema de veu digital de nova generació veritablement de codi obert per a ràdio HF.

– Proporcionar un còdec madur i de codi obert de baixa velocitat de bits útil per a una varietat d’aplicacions comercials i de radioaficionats.

– Proporcionar un conjunt de mòdems de dades HF d’alt rendiment per a aplicacions de dades de codi obert que pugui utilitzar qualsevol radioaficionat.

FreeDV és un mode de veu digital de baixa taxa de bits per a ràdios HF. Inicialment fou desenvolupat per David Rowe, VK5DGR i actualment hi treballen un equip internacional de radioaficionats. FreeDV és un programari de codi obert, publicat sota llicència GNU LGPL versió 2.1. Els mòdems i el còdec de veu Codec 2 utilitzats a FreeDV també són de codi obert. Els desenvolupadors de maquinari i programari poden integrar FreeDV als seus projectes mitjançant l’API de FreeDV. Per fer servir FreeDV, els radioaficionats executen l’aplicació FreeDV GUI en màquines Windows, Linux i OSX o bé utilitzen l’adaptador SM1000 FreeDV. Ambdós mètodes permeten als radioaficionats utilitzar una ràdio HF de banda lateral única per enviar i rebre senyals FreeDV.

͏

Font i crèdits: www.pr.com/press-release/881228

͏Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏

͏͏

͏͏

Deixa un comentari