Firmware OPENGD77 desapareix per problemes de llicència

 

En VK3KYY, Roger, ha anunciat que es veu obligat a deixar d’oferir al públic el firmware de codi obert OPENGD77, tan popular i útil en alguns models de walkies DMR ( GD77S, RD5R i DM1801). Segons ha comunicat en un blog, algú ha fet valdre la llicencia del firmware original. Donat que la seva versió incorpora una part de l’original, NO el pot distribuir de manera pública. El seu comunicat diu :

 

«A causa de les constants queixes, sobre la llicència del programari del projecte que està mal redactada, em veig obligat a eliminar totes les versions recents del firmware per a la descàrrega. Si algú vol descarregar la versió actual o qualsevol altra versió del firmware abans d’ésser eliminades, podeu fer-ho mitjançant el CPS fent majúscules + clic al botó de “Descarrega i actualitza”, seleccioneu la versió, etc. Com feu de forma habitual, i se us demanarà una carpeta on desar el firmware. Les versions actuals també es poden descarregar directament des de la pàgina de versions de GitHub.  https://github.com/rogerclarkmelbourne/ … 7 / versions

Nota. Github no ordena per data, de manera que trobar versions individuals és difícil i és millor que utilitzeu el CPS. Per a donar temps a la gent a descarregar el firmware i fer-ne una còpia de seguretat per al seu propi ús privat, no eliminaré els fitxers durant 48 hores. Disculpeu les molèsties. Ni en Kai DGKLU, que inicialment va iniciar el desenvolupament del firmware, ni jo som advocats i vam cometre l’error d’utilitzar la mateixa llicència de programari que MMDVMHost. Tanmateix, des de llavors hem sabut que la llicència de programari de MMDVMHost no és vàlida. »

 

I més endavant afegeix: «Ja no puc distribuir públicament els fitxers de firmware, perquè diverses persones han optat per fer complir la llicència de programari, que es va redactar incorrectament al començament del projecte. S’ha  d’eliminar totes les versions perquè un requisit de la llicència, és que el codi font (tot el codi font) del firmware, sigui codi obert. Tanmateix, això no és possible perquè el 30% del fitxer de firmware prové del firmware oficial, que no és codi obert

 

 

No podem deixar de felicitar a tots els radioaficionats de diversos països que han col·laborat en aquest projecte de firmware de codi obert. Han fet una feina magnífica. Potser desaparegui la “branca mare” però hi ha un munt de variants, fetes per d’alta gent, que molt possiblement no desapareguin. Caldrà veure l’evolució els  propers mesos. 

 ͏͏

Font: VK3KYY – Roger.

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

͏͏ ͏͏

Deixa un comentari