ED3YAK connectat via IRCDDB

El gateway ED3YAK ja es troba enllaçat a la xarxa IRCDDB a més de la ja coneguda US-Trust D-Star, a la que també continuem connectats simultàniament. Gràcies a això podem enrutar trucades a altres repetidors fóra de la US-Trust, com poden ser els sistemes basats en repetidors per software i repetidors “no Icom”, a més de millorar la velocitat d’enrutament a US-Trust.

Podeu fer servir el repetidor com fins ara i cap de les funcionalitats presents fins ara hauría de deixar de funcionar ni funcionar diferent, a més de poder realitzar enrutaments a més sistemes. Els canvis a nivell d’usuari no existeixen més enllà del fet que es pot connectar a més sistemes.

Podeu veure la pàgina d’activitat del repetidor ED3YAK a la Xarxa IRCDDB aqui: http://status.ircddb.net/cgi-bin/ircddb-log?30%200%20ED3YAK
La pàgina de status dels repetidors per comprovar el bon funcionament del sistema es troba a: http://status.ircddb.net/cgi-bin/ircddb-gwst

Fent un cop de portadora podreu veure el vostre indicatiu, però primer heu d’autoritzar el sistema a reflectir el vostre indicatiu, per raons de confidencialitat, això podeu fer-ho seguint aquestes instruccions:

ircDDB Live Log – visibilitat a Internet

El programari ircDDB va ser desenvolupat per habilitar un enrutament d’indicatiu ràpid i fiable. Les llistes “Live log” i “LastHeard” són “un producte” d’aquesta funcionalitat. Després de 20 de Febrer de 2011, cada radioaficionat pot escollir si vol mostrar o no el seu indicatiu en les llistes “Live Log” i “LastHeard”. L’enrutament d’indicatiu funciona de la mateixa manera que abans d’aquesta data. No has d’habilitar la visibilitat del teu indicatiu a Internet per utilitzar un repetidor.

Pots seleccionar entre dues opcions:
VIS ON

“VIS ON” significa “visibility on”. En aquest mode, es mostra una informació detallada de les teves transmissions (p.ex. temps, longitud i missatge TX) a les llistes “Live Log” i “LastHeard”. Aquesta informació està disponible a Internet, i per tant pot ser processada automàticament per altres sistemes. Si algú considera això problemàtic llavors no hauria d’habilitar aquesta opció.

“VIS ON” pot activar-se de una forma molt senzilla. Posa “VIS___ON” al camp YOURCALL del teu transceptor i prem el PTT una sola vegada en un repetidor que estigui connectat a la xarxa ircDDB. Després posa qualsevol altra cosa en YOURCALL, ex “CQCQCQ__”. La configuració “VIS___ON” serà emmagatzemada permanentment a la xarxa. Tu has de fer aquest procediment només una vegada. Pots comprovar si el procediment funciona veient a la pàgina web “Live Log”: http://ircddb.net/live.htm. A partir d’ara la teva indicatiu hauria d’aparèixer cada vegada que premis el PTT.

Exemple: repetidor local DB0DF, mòdul B

YourCall: VIS___ON
RPT1: DB0DF__B
RPT2: DB0DF__G

El caràcter _ s’ha de canviar per un espai.

VIS OFF

“VIS OFF” significa “visibility off”. En aquest mode, només l’indicatiu del repetidor on tu prems el PTT per última vegada és emmagatzemat internament en el sistema IRCDDB. Això és necessari perquè l’enrutament d’indicatiu funcioni adequadament. Aquesta informació és compartida únicament amb altres repetidors i no és visible a Internet.
En les llistes “Live Log” i “LastHeard” el teu indicatiu estarà emmascarat, tant en el camp MyCall de les teves pròpies transmissions com en les transmissions realitzades per tercers que hagin utilitzat el seu indicatiu en el camp UrCall. Els teus missatges transmesos també seran enmascarats.

“VIS OFF” pot activar-se de una forma molt senzilla. Posa “VIS__OFF” al camp YOURCALL del teu transceptor i prem el PTT una sola vegada en un repetidor que estigui connectat a la xarxa ircDDB. Després posa qualsevol altra cosa en YOURCALL, ex “CQCQCQ__”. La configuració “VIS__OFF” s’emmagatzemarà permanentment a la xarxa.Has de fer aquest procediment només una vegada. Pots comprovar si aquest procediment funciona veient a la pàgina web “Live Log”: http://ircddb.net/live.htm. A partir d’ara la teva indicatiu no hauria d’aparèixer mai mà cada vegada que premis el PTT.

Exemple: repeatidor local DB0DF, mòdul B

YourCall: VIS__OFF
RPT1: DB0DF__B
RPT2: DB0DF__G

El caràcter _ s’ha de canviar per un espai.

Configuració per defecte: VIS OFF

La configuració per defecte és “VIS OFF” per a tots els usuaris. Has d’habilitar la visibilitat amb la comanda “VIS ON” (veure a dalt) per a aparèixer al “Live Log”. Si vols mantenir la configuració per defecte “VIS OFF”, llavors no has de fer res.

Tu pots commutar de “VIS ON” a “VIS OFF” i viceversa en qualsevol moment.
Si us plau s’observa que:
La informació de connexió D-Star potser tambié sigui mostrada en altres llocs com ‘dstaruser.org’, ‘jfindu’, ‘XReflector.net’, ‘aprs.fi i molts més.
Aquestes pàgines recullen informació d’altres fonts com ara sistemes verificats (Trust Systems), enllaços a reflectors i les balises de GPS activades a la teva ràdio.
Aquesta informació està fora de control i de la responsabilitat de la xarxa ircDDB i NO es pot deshabilitar amb la configuració VIS!
Si us plau tingues sempre en compte que tota la informació que apareix a intenet pot ser fàcilment analitzada de forma automàtica i emmagatzemada en bases de dades arreu del mut!.

Internet és una àrea pública i la radioafició també és pública.

Esperem Els vostres reports d’activitat. 73 & QRV!

Deixa un comentari